7 TIPS VOOR EEN BETERE VACATURE

We hebben al  heel vacatures op onze website mogen plaatsen en op deze manier al veel verenigingen kunnen helpen aan de nodige muzikanten of dirigent. Om ervoor te zorgen dat jouw vacature nóg succesvoller wordt hebben we een paar tips op een rijtje gezet. Het maken van een vacature is heel eenvoudig maar het is wel handig om met een aantal zaken rekening te houden.

  1. Bedenk een goede titel. Uit de titel moet duidelijk zijn wat voor muzikant je zoekt, in welke regio en wat  voor soort vereniging je bent.  Bijvoorbeeld: “Harmonieorkest Woerden zoekt eerste trompettist” en niet “Muzikanten gezocht!”.
  2. Schrijf een zo compleet mogelijke vacaturetekst. In de vacaturetekst kun je uitleggen wie je vereniging is, wat het repertoire is en waar de optredens plaatsvinden. Schrijf een pakkende tekst maar houd deze vooral kort en bondig.
  3. Vermeld de repetitiedag en tijd. Altijd handig om te weten in verband met de overvolle agenda’s van de gemiddelde muzikant.
  4. Vermeld de repetitie locatie. Een geinteresseerde muzikant wil tenslotte wel weten hoever hij of zij moet reizen om zijn hobby uit te oefenen.
  5. Vermeld het gewenste niveau of ervaring. Hiermee voorkom je teleurstelling in het geval iemand zich aanmeld maar niet het gewenste niveau heeft.
  6. Maak de solicitatieprocedure kenbaar. Kan iemand op de bonnefooi een repetitie bezoeken of gaat er een gestroomlijnde solicitatieprodcedure aan vooraf? Wel zo prettig om te weten waar je aan toe bent.
  7. Schrijf je vacature alsof het een uitnodiging is. Je wilt mensen aantrekken en enthousiasmeren voor jouw vereniging. Zorg ervoor dat lezer zich welkom voelt en graag deel uit wil maken van jouw vereniging.

Plaats nu jouw gratis vacature.