Categorieën
Friesland

AMV/zang docent M/V – Friesland

Per 1 januari 2020 zoeken wij een

AMV/zangdocent (m/v)

De docent wordt ingezet voor het geven van AMV lessen aan de jongste kinderen van de Koorschool. Deze lessen vinden doorgaans plaats tussen 16.00 en 18.00 op:
Maandag in Drachten (Grote Kerk)
Woensdag in Sneek (Martinikerk)

De Stichting Martini Koorschool Sneek geeft uitvoeringen volgens de Anglicaanse koortraditie. Momenteel vallen onder de Stichting twee koren: het Martini Jongenskoor en een mannengroep (Martini Majeur), die zowel samen als afzonderlijk uitvoeringen verzorgen.
Het repertoire spitst zich toe op werken uit de Engelse koorliteratuur. Een Engels jongenskoor kenmerkt zich in de eerste plaats door de zogenaamde trebles, jongens die sopraanpartijen zingen. De trebles worden aangevuld met mannelijke alten (countertenors), tenoren en bassen.
Vaste uitvoeringen vormen de Festivals of Lessons and Carols for Advent en de Anglicaanse Evensong, waarin anthems, psalmen en hymnes centraal staan. In de passietijd verlenen de trebles op diverse podia in Nederland hun medewerking aan uitvoeringen van Bach’s Matthäus Passion. Het koor is een concertkoor, geen kerkkoor, maar verleent wel medewerking aan liturgische bijeenkomsten (vespers, evensongs).

Tijdens de AMV lessen wordt gewerkt volgens de methode ‘Een leven lang zingen’, uitgave KCZB.

Wij zoeken iemand die:
• Beschikbaar is op genoemde momenten
• Ervaring heeft in het geven van AMV/zanglessen
• Affiniteit heeft met Engelse koormuziek
• Kan werken volgens de methode ‘Een leven lang zingen’

In deze functie werk je zelfstandig aan de muzikale groei van de kinderen in opleiding. Daarnaast heb je regelmatig contact met de dirigent voor afstemming, zodat de kinderen op termijn moeiteloos kunnen aansluiten bij het koor.

Meer informatie over het koor vind je op onze website: www.mjks.nl

Solliciteren
Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat gevonden hebben. Stuur een sollicitatiebrief en C.V. naar secretaris@mjks.nl.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Alwina van der Mark via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: secretaris@mjks.nl
Telefoonnummer: 0620444205

Kijk voor meer informatie op de website www.mjks.nl