Ben jij de nieuwe artistiek leider van een koorschool? – Gelderland

We zijn op zoek naar een gedreven en initiatiefrijke docent/dirigent/artistiek leider met een groot hart voor de ontwikkeling van zangtalent bij kinderen en jongeren. Iemand die door (bij voorkeur gespecialiseerde) opleiding en ervaring als dirigent en zangdocent de kwaliteit van het koor zowel artistiek als muzikaal weet te verbreden en te verdiepen. En die bereid is zich in te zetten voor doorontwikkeling van de Koorschool.

Koorschool Midden-Gelderland is een zang- en kooropleiding met 3 zangklassen vanaf 6 tot 14 jaar, een jeugdkoor en een kamerkoor (jongvolwassenen). De Koorschool, opgericht in 1999, heeft locaties in Ede en Wageningen. Het succes van de opleiding zit in de continuïteit vanaf de jongste groepen tot het jeugdkoor. De doorstroommogelijkheid naar het kamerkoor is belangrijk voor de aantrekkingskracht van de koorschool.

De Koorschool heeft nationaal en internationaal een zeer goede naam als het gaat om de stemtechnische en muzikale ontwikkeling van haar leerlingen. Muzikale ontwikkeling en het samen plezier maken door met elkaar te musiceren staan centraal. We beoefenen verschillende muziekstijlen, met de nadruk op klassiek en klassieke zangtechniek. We voeren veel grote werken uit, zoals The Armed Man, Requiems van Fauré en Mozart, de Mattheuspassie, musicals zoals Oliver!, muziektheater, en daarnaast geven we concerten met uiteenlopend overwegend klassiek repertoire, in diverse samenstellingen, zowel a cappella als met (orkest)begeleiding.

We zoeken, vanwege pensionering van dirigent Albert Wissink, per 1 april 2022 een artistiek leider/docent/dirigent voor alle leeftijdsgroepen. Inzet van een aparte docent voor de jongste groepen is een optie. Het totaal aantal repetitie-uren is ca 11 uur per week. Daarnaast geven we circa 8 concerten per jaar.

Proeflessen en proefdirecties maken deel uit van de procedure.

Reageren (motivering en cv) voor 30 september op sollicitaties@koorschoolgelderland.nl

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Jan de Jong via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: jandejong53@gmail.com
Telefoonnummer: 06-22994647

Kijk voor meer informatie op de website koorschoolgelderland.nl