Boeken

Naast zijn werkzaamheden als (jeugdorkest) dirigent, componist, jurylid bij diverse jeugd muziekfestivals en columnist heeft Ivo Kouwenhoven inmiddels al diverse boeken op zijn naam staan.

Door zijn jarenlange ervaring binnen diverse muziekverenigingen en orkesten heeft Ivo een uitgesproken mening over (jeugd)beleid. In het boek “Verder kijken dan de muzieknoot lang is” wordt dit thema dan ook uitgebreid behandeld. Dit boek staat vol met handige (en bruikbare) tips en analyses. Het leert je kritisch te kijken naar het (jeugd)beleid van jouw vereniging.

In de Bas & Viola “serie” laat Ivo de jeugd kennis maken met de muziektheorie en het bespelen van een instrument. Deze methode is bedoeld voor kinderen van de groepen 4 tot en met 6 en laten kinderen op een leuke en speelse manier kennis maken met het leren en maken van muziek.

Trompet spelen met Bas & Viola – deel 1Blokfluit spelen met Bas & Viola – deel 2Blokfluit spelen met Bas & Viola – deel 1Slagwerk met Bas & Viola
Ivo KouwenhovenIvo Kouwenhoven
Marjo van der Locht
Ivo Kouwenhoven
Marjo van der Locht
Ivo Kouwenhoven
In dit boek ga je samen met Bas en Viola muziek lezen en trompet leren spelen. Er staan ook leuke spelletjes en opdrachten in. Op de website www.basenviola.nl staan mp3-bestanden waarbij je mee kunt spelen. Ga je mee op muzikaal avontuur? Inkijk exemplaarIn dit tweede boek leer je nieuwe noten en ritmes. Uiteraard staan er ook leuke spelletjes en opdrachten in. Op de website www.basenviola.nl staan mp3-bestanden waarbij je mee kunt spelen. Ga je mee op muzikaal avontuur? Inkijk exemplaarIn dit boek ga je samen met Bas en Viola muziek lezen en blokfluit leren spelen. Er staan ook leuke spelletjes en opdrachten in. Op de website www.basenviola.nl staan mp3-bestanden waarbij je mee kunt spelen. Ga je mee op muzikaal avontuur? Inkijk exemplaarIn dit boek ga je samen met Bas en Viola en andere slagwerkvriendjes muziek lezen en slagwerk leren spelen. Er staan ook leuke spelletjes en opdrachten in. Op de website www.basenviola.nl staan mp3-bestanden waarbij je mee kunt spelen. Ga je mee op muzikaal avontuur? Inkijk exemplaar
€ 8,95€ 8,95€ 8,95€ 8,95
BestellenBestellenBestellenBestellen
Getoonde prijzen zijn exclusief verzendkosten.
Bas & Viola op zoek naar het geheim van het notenschriftVerder kijken dan de muzieknoot lang is
Ivo KouwenhovenIvo Kouwenhoven
Door de stripvorm en het taalgebruik dat is aangepast op de jeugdige lezer is het boek voor kinderen zeer begrijpelijk en dé manier om de muziektheorie en het notenschrift te leren. Het boek is voor kinderen echt een feest om te lezen. Inkijk exemplaarIn dit boek neemt Ivo u mee in de fascinerende wereld achter de muzieknoot: de wereld van de blaasmuziek. Met een helikopterview analyseert hij muziekverenigingen, schetst hij de sterke en zwakke kanten, de bedreigingen, maar ook de kansen.
€ 14,95€ 16,95
BestellenBestellen
Getoonde prijzen zijn exclusief verzendkosten.