Caecilia uit Schalkwijk zoekt slagwerkdocent m/v die jeugd kan inspireren – Utrecht

Muziekvereniging Caecilia uit Schalkwijk is opgericht in 1906 en bestaat uit een slagwerkgroep, een fanfareorkest en een schoolorkest in oprichting. Op dit moment heeft de vereniging 10 jonge slagwerkers met weinig tot enkele jaren ervaring en veel enthousiasme. We zijn op zoek naar een slagwerkdocent m/v die deze leerlingen individueel en gezamenlijk les wil geven.

De uitdaging
We zoeken een slagwerkdocent die kennis en vaardigheid net zo belangrijk vindt als enthousiasme en creativiteit, die weet hoe hij/zij jonge slagwerkleerlingen kan boeien en motiveren met originele projecten en optredens, maar die ze ook op kan leiden tot hun muziekdiploma’s.

Taken en verantwoordelijkheden
– opleiden van slagwerkleerlingen volgens de HaFaBra-richtlijnen tot een A-, B- en eventueel C-diploma;
– verantwoordelijk zijn voor de muzikale ontwikkeling van de leerlingen, bewaken van hun voortgang, signaleren en bespreken van eventuele problemen met het bestuur en ouders;
– leiding geven aan de slagwerkgroep;
– meedenken over optimaliseren jeugd- en opleidingsbeleid;
– ontplooien van initiatieven t.b.v. optredens en activiteiten;
– meewerken aan een optimale samenwerking tussen docenten (blaasmuziek en slagwerk) en dirigent (fanfareorkest);
– op verzoek van bestuur meewerken aan en aanwezig zijn bij verenigingsactiviteiten (jaarconcert, ledenwerfacties, voorspeelavonden en andere optredens).

Wie ben jij?
Je bent een slagwerkdocent (in opleiding) die goed kan inschatten wat een leerling nodig heeft om met veel enthousiasme en plezier muziek te maken. Het voortdurend motiveren en stimuleren van (jonge) leerlingen, passend bij hun talent en persoonlijkheid, gaat je goed af. Je weet hierbij een balans te vinden tussen enerzijds humor en gezelligheid en anderzijds structuur en discipline. Je geeft op een enthousiaste, afwisselende manier les, zit vol creatieve ideeën en vindt het leuk samen met het bestuur na te denken over het verbeteren van het lesaanbod en de slagwerkgroep. Verder ben je communicatief en sociaal vaardig en neem je graag initiatieven tot het ontplooien van originele optredens en verrassende activiteiten. Je herkent het belang van een sterk verenigingsgevoel en weet dit over te dragen op de leerlingen.

Functie-eisen
– (Studerend voor) slagwerkdocent;
– Ervaring in lesgeven en leiding geven aan een slagwerkgroep;
– In het bezit van een VAR-verklaring en Verklaring Omtrent Gedrag.
– Ervaring in het opleiden tot HaFaBra-examens is een pre;

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving?
Stuur dan uiterlijk 22 december 2017 je cv met een overtuigende motivatie naar koolm@xs4all.nl
Voor meer informatie over onze vereniging kun je kijken op www.caeciliaschalkwijk.nl of op onze Facebookpagina (mvcaeciliaschalkwijk).

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Marjolein Kool via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: koolm@xs4all.nl
Telefoonnummer: 06-81245238

Kijk voor meer informatie op de website www.caeciliaschalkwijk.nl