Chr. Harmonievereniging Prinses Juliana te Klaaswaal zoekt dirigent – Zuid-Holland

Vacature dirigent (M/V) jeugdorkest

Christelijke harmonievereniging Prinses Juliana uit Klaaswaal bestaat sinds 1913. Vanuit een eenvoudig orkest is de harmonie uitgegroeid tot de vereniging die we nu zijn. Prinses Juliana of kortweg PJ bestaat onder andere uit een leerlingenorkest, een jeugdorkest en een groot harmonieorkest. Het gehele opleidingstraject wordt bij ons in huis verzorgd.

De leeftijd van de circa 30 tot 40 jeugdorkestleden varieert van 11 tot 25 jaar. Samen vormen zij een evenwichtige orkestbezetting. Gemiddeld speelt een PJ lid ongeveer 7 jaar in het jeugdorkest waarvan Het ingangsniveau het A diploma is. De goed bezochte repetities vinden plaats op donderdagavond van 19.15 tot 20.30 uur.

Het jeugdorkest treedt gemiddeld 6 à 8 keer per jaar op, op de meest uiteenlopende locaties zoals een buitenconcert in Rotterdam, de Efteling, op jeugdfestivals en natuurlijk in ons eigen muziekcentrum. Naast het maken van muziek vinden we bij PJ de onderlinge band tussen de (jeugd)leden van groot belang. Daarom worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals een barbecue, een bowlingavond en het jaarlijkse jeugdkamp.

Voor het jeugdorkest van Prinses Juliana zijn wij op zoek naar:

  • Een enthousiaste dirigent (M/V) met affiniteit voor het werken met jeugd
  • Iemand die visie, creativiteit en muzikaal leiderschap goed weet te combineren en dit in samenspraak met opleidingscommissie, docenten, jeugdcoördinator en (jeugd)bestuur kan omzetten in activiteiten en beleid
  • Een flexibel verenigingsmens
  • Een dirigent die de blik richt op de muzikale ontwikkeling van de orkestleden ter voorbereiding op het spelen in het harmonieorkest
  • Iemand die een goede balans weet te vinden tussen de kwaliteit van het jeugdorkest en de individuele ontwikkeling

We streven naar een benoeming in de tweede helft van 2018.

Reageren op deze vacature via vacature@pjklaaswaal.nl kan t/m 28 februari 2018.
Voor meer informatie: vacature@pjklaaswaal.nl.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met B. Leusink via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: vacature@pjklaaswaal.nl
Telefoonnummer:

Kijk voor meer informatie op de website www.pjklaaswaal.nl