De Big Fun Band (Big Band) uit Vlaardingen zoekt (per ca juni 2020) een nieuwe dirigent (m/v) – Zuid-Holland

Wij zijn een enthousiaste Big Band en we spelen regelmatig op diverse evenementen. Naast het spelen van de bekende jazz Standards (Sinatra, Nestico, Basie, etc) vinden wij het ook leuk om ons van andere bands te onderscheiden met bigbandbewerkingen van poppy stukken (oa Amy Winehouse, Brian Setzer / Stray Cats, Queen, De Dijk, Pharrell Williams en zelfs Beethoven).
We hebben een complete bezetting, ook tijdens repetities, en een vaste zangeres en een zanger, die 1x per maand mee repeteren. Na bijna 10 jaar gaat onze huidige dirigent Jeroen Schippers (trompettist Marinierskapel) helaas een andere uitdaging aan, en dus zoeken wij per juni 2020 (in overleg) een nieuwe, enthousiaste dirigent.
Om een idee te krijgen van wie we zijn en wat we doen kun je op www.bigfunband.nl eens rondkijken en luisteren naar wat demo’s. Op onze Facebook-pagina www.facebook.com/debigfunband staan impressies onder “video’s”.
– Dit zijn je taken:
Je dirigeert wekelijks het orkest bij repetities (ca 40 per jaar), en bij optredens
– Je denkt met de muziekcommissie actief mee over de te volgen muzikale koers
– Je hebt een proactieve en enthousiaste houding, en bent ervoor in om mee te denken over nieuwe activiteiten, projecten en potentiële optredens.
Wat verwachten we van jou?
– Je kunt goed omgaan met de niveauverschillen tussen de muzikanten en weet iedereen op zijn of haar niveau te stimuleren
– Je bent betrokken bij het reilen en zeilen binnen de band en je bent in staat om gezelligheid en presteren te combineren, waarbij gevoel voor humor gewaardeerd wordt.
– Je hebt een goed gevoel voor repertoire keuze en de eventuele ad hoc aanpassing daarvan bij concerten
– Door jouw enthousiaste en inspirerende manier van werken, maak je de wekelijkse repetitie tot een muzikaal feest.
Wat bieden wij:
– Een enthousiaste amateur big band
– Een (vrijwel altijd) complete band (we werken ook bij repetities met invallers)
– Het honorarium zal in overleg vastgesteld worden, afhankelijk van kwalificaties, ervaring en de financiële mogelijkheden van de vereniging
Ben je enthousiast geworden? Neem dan contact op met ons en dan plannen we proefrepetitie(s) in om eens kennis te maken.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met John Briaire via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: bestuur@bigfunband.nl
Telefoonnummer: 0617470800

Kijk voor meer informatie op de website www.bigfunband.nl