Dirigent gezocht voor Harmonieorkest De Phoenix Wateringen – Zuid-Holland

Het harmonieorkest van muziekvereniging De Phoenix in Wateringen is op zoek naar een nieuwe dirigent. De ongeveer 40 leden repeteren iedere vrijdagavond van 20:00 tot 22:15 u.

PROFIEL
We zijn op zoek naar een dirigent die zich herkent in het volgende:
• Artistiek leider van het harmonieorkest op 2e divisie niveau
• Enthousiast, inspirerend, verbindend en motiverend
• Bekwaam en geïnteresseerd in breed scala van muziekstijlen en vormen
• De intentie om met ons het 100-jarig jubileum in 2023 te bereiken
• Goede sociale en educatieve vaardigheden voor omgang met muzikanten van alle leeftijden met affiniteit voor het verenigingsleven
• (bijna) afgeronde orkestdirectie HaFaBra; arrangeren is een pré
• Wekelijks beschikbaar op vrijdagavond voor repetities, voor grote en kleine concerten en ad hoc voor overleg met secties, muziekcommissie en project commissies

TOELICHTING:
– Onze vereniging bestaat in 2023 100 jaar. We willen dit jubileum bereiken met nieuwe aanwas uit onze jeugd, terwijl we blijven werken aan de kwaliteiten van het orkest met muziek en concerten op verschillende niveaus van theatershow en festival tot tuinconcert. Affiniteit met jeugd is daarom belangrijk, maar ook de drive om ieder orkestlid met veel plezier muziek te laten maken en daarbij het beste uit zichzelf te laten halen.
– We willen ons meer en beter presenteren aan een breed publiek in Wateringen e.o. met een brede variatie aan stijlen en samenwerkingen met o.a. dans, zang, theater. We zoeken iemand die richting geeft aan dit creatieve proces, die inspireert, verbindt en motiveert en daarbij betrokken is bij de vereniging op en naast de bok.
– Een visie op ontwikkeling van blaasmuziek en bereiken van (breed) publiek en cultureel ondernemend zijn (sponsoring en subsidies) is belangrijk. Netwerk en contacten in de wereld om ons heen is van belang. Arrangeervaardigheid is een pré.
SOLLICITATIEPROCEDURE:
Na een papieren selectie gaan we bij kandidaten op bezoek bij een repetitie van een huidig orkest, waarna we 4 kandidaten zullen uitnodigen voor twee proefdirecties per kandidaat in september/oktober 2018. Op deze manier kan het orkest een goed oordeel over de proefdirigenten vormen. Na de tweede proefdirectie zal er een gesprek plaatsvinden waarbij competenties maar ook visie zal worden besproken, terwijl het orkest de kandidaat ook zal evalueren. Tenslotte zal er één kandidaat worden uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaarden gesprek.

REAGEREN:
Ben jij de juiste persoon? Laat het ons weten. Stuur je motivatie en CV (per email of schriftelijk) liefst vóór 1 mei 2018 naar:

Bestuur@PhoenixWateringen.nl
o.v.v. Dirigentencommissie
Aalbessenlaan 1, 2292 BN, Wateringen

Meer informatie:
Tel nr: 06-53829243 (Patrick)
Bestuur@Phoenixwateringen.nl
www.phoenixwateringen.nl

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Patrick Zaat via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: bestuur@phoenixwateringen.nl
Telefoonnummer: 06-53829243

Kijk voor meer informatie op de website www.phoenixwateringen.nl