Dirigent Harmonie Ulft gezocht – Gelderland

Harmonie Ulft zoekt een dirigent voor het A-orkest!

Ben jij de gemotiveerde en enthousiasmerende muzikaal leider die wij zoeken? Wil jij samen met ons werken aan onze muzikale toekomst met als resultaat speelplezier van onze leden, kwalitatief goede optredens en continuïteit van het orkest? Denk jij op lange termijn ons orkest naar een hoger niveau te kunnen tillen?

Jij als dirigent:
– bent in het bezit van diploma conservatorium HAFA-directie, of daarvoor op korte termijn afstuderend
– kent de fijne grens tussen optimaal muzikaal presenteren enerzijds en ontspannen anderzijds
– hebt goede communicatieve vaardigheden en hebt een klik met zowel jong als oud
– houdt variatie in de wekelijkse repetitie zodat iedereen met plezier komt repeteren
– hebt een breed netwerk in de regionale (blaas)muziekwereld
– hebt affiniteit met het verenigingsleven en voldoende tijd om naast de reguliere repetitietijd de voorbereiding van de diverse optredens aan te sturen

Harmonie Ulft (1901) is een harmonieorkest met ongeveer 55 spelende leden, dat graag de uitdaging aangaat om afwisselende concerten te geven, van goede kwaliteit voor omvangrijk en enthousiast publiek. Onze thuisbasis voor concerten is het theater van de DRU Cultuurfabriek te Ulft.

Recente hoogtepunten zijn concerten als ‘Top2000, ‘Brell & Brass’, ‘All You Need Is Love’ en de concertreeks op 4 en 5 mei tijdens de 70-jarige herdenking, waarbij we samenwerkten met talentvolle lokale, regionale, nationale en internationale muzikanten, zangers en combo’s. Daarnaast schuwen wij ook zeer zeker niet de meer traditionele harmonie blaasmuziek.
Op 23 juni a.s. geven wij weer een bijzonder concert; een fraaie selectie oude foto’s en video’s gecombineerd in een indrukwekkende film op groot scherm, live begeleid door een mix van klassiek, blaasmuziek, pop en volksliedjes. Hier werken we wederom samen met lokale artiesten.

Als orkest zijn we momenteel zoekende naar muzikale richting. We streven naar ongeveer drie optredens per jaar, waarbij werken met een meerjarenplanning wenselijk is. De voorkeur gaat uit naar het uitvoeren van diverse muziekstijlen, zonder als orkest te kiezen voor één specifieke stijl. Wij ondergaan momenteel de transitie van traditioneel harmonieorkest naar een orkest van de 21ste eeuw. We willen weer groeien in niveau, echter niet ten koste van het verenigingsplezier tijdens repetities en uitvoeringen.

De wekelijkse repetities zijn op dinsdagavond van 19:30 uur tot 21:45 uur in de DRU Cultuurfabriek te Ulft.

Sollicitatieprocedure
Harmonie Ulft selecteert vanuit de sollicitatiecommissie uit de belangstellenden enkele kandidaten en nodigt ze uit voor een gesprek. Proefdirecties zullen onderdeel uitmaken van de volgende ronde in de sollicitatieprocedure. Deze zullen gezien de vakantieperiode plaatsvinden in oktober. Gesprekken met kandidaten zullen eind juni, begin juli plaatsvinden. Startdatum in overleg; gewenst direct aansluitend aan de proefdirecties.

Solliciteren
Voor inhoudelijke vragen over de vacature en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze voorzitter Marloes Leijzer, tel 06-20359263.

Je sollicitatie met motivatie en CV kun je voor 15 juni mailen naar voorzitter@harmonieulft.nl t.a.v. Marloes Leijzer. Alleen schriftelijke sollicitaties worden in behandeling genomen.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Marloes Leijzer via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: voorzitter@harmonieulft.nl
Telefoonnummer: 06-20359263

Kijk voor meer informatie op de website www.harmonieulft.nl