Excelsior Pijnacker zoekt een jonge dirigent voor het aspirantenorkest – Zuid-Holland

wij zoeken een dirigent voor ons aspirantenorkest

Muziekvereniging Excelsior uit Pijnacker is op zoek naar een nieuwe dirigent voor het aspirantenorkest. Onze vereniging bestaat uit een symfonisch blaasorkest van circa 40 leden en een aspirantenorkest. Daarnaast heeft de vereniging een muziekopleiding voor kinderen en volwassenen.
In het aspirantenorkest spelen kinderen, jongeren en volwassenen, die naast het volgen van muziekles, het fijn vinden om met elkaar te musiceren. Het is een leerorkest waar de leden, elk op hun eigen tempo, klaar gestoomd worden voor het symfonisch blaasorkest.
Het aspirantenorkest speelt een op hun niveau afgestemd repertoire. De dirigent bepaalt de muziekkeuze. Er zijn regelmatig optredens. Zowel zelfstandige optredens van het aspirantenorkest, al dan niet aangevuld met muzikanten uit het symfonisch blaasorkest, als samen optreden met het symfonisch blaasorkest.
Ben je nog aan het studeren voor hafabra directie? Heb je al enige ervaring? Juist dan hebben wij belangstelling. De dirigent van het symfonisch blaasorkest zal je dan coachen voor zover nodig.
Wie zoeken wij?
o Je bent een jonge muzikale leider die zijn (of haar) kennis en vaardigheden goed inzet en daarmee beginnende muzikanten stimuleert
o Je bent creatief en modern
o Je kan motiveren en stimuleren, en jouw enthousiasme overbrengen op de (beginnende) muzikanten (kinderen én volwassenen)
o Je bent in het bezit van het diploma conservatorium HaFaBra directie of daarvoor studerend, of je hebt een aantoonbaar vergelijkbaar niveau
o Je bent wekelijks beschikbaar op maandagavond van 19.00-20.00 uur in Pijnacker
o Je bent bereid regelmatig te overleggen met bestuur en/of met de dirigent van het symfonisch blaasorkest

Procedure
Een sollicitatiegesprek en mogelijk een proefdirectie maken onderdeel uit van de selectieprocedure. Hiervoor wordt in overleg een datum gekozen.
De gewenste startdatum ligt rond 1 juni 2019. In de zomervakantie wordt niet gerepeteerd (van 20 juli tot en met 30 augustus)
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot voorzitter@excelsiorpijnacker.nl
Daarnaast kan je voor informatie ook terecht op onze website www.excelsiorpijacker.nl

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd , dan nodigen wij je uit je reactie, voorzien van cv, per e-mail te sturen naar e-mailadres bestuur@excelsiorpijnacker.nl
Het is mogelijk te reageren tot en met 20 april 2018.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met karin verstraaten (voorzitter) via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: bestuur@excelsiorpijnacker.nl
Telefoonnummer:

Kijk voor meer informatie op de website www.excelsiorpijnacker.nl