Fanfare Excelsior Oostzaan zoekt nieuwe dirigent – Noord-Holland

Muziekvereniging Excelsior Oostzaan is een fanfare uitkomend in de tweede divisie. Ons orkest telt momenteel 25 muzikanten en repeteert op donderdagavond van 20:00 uur tot 22:30 uur in het eigen clubgebouw in Oostzaan, nabij Amsterdam. Per augustus 2019 zijn wij op zoek naar een nieuwe dirigent die op inspirerende en enthousiaste wijze leiding weet te geven en samen met het orkest onze ambities probeert te realiseren.

Over ons
Onze visie is om een stabiel muzikaal niveau te ontwikkelen binnen de tweede divisie. Daarnaast hebben wij de ambitie om door te groeien naar een orkest met een gezond ledental. Wij vinden het belangrijk dat er tijdens de repetities een goede balans is tussen inspanning en ontspanning. Deze balans is tevens terug te vinden in ons repertoire en de diverse optredens. In maart hebben wij nog opgetreden met Cor Bakker in het theater van Oostzaan, nu zijn wij ons aan het voorbereiden voor een optreden op 4 mei en drie weken later spelen we alweer op een festival met beoordeling.

Dit breng je mee
De ideale kandidaat herkent zich in onderstaand profiel:
• Afgeronde conservatoriumstudie HAFA-directie;
• Ruime ervaring met het dirigeren van fanfareorkesten van vergelijkbaar niveau;
• Weet de juiste balans te vinden tussen presteren en plezierig muziek maken;
• Kan uitstekend omgaan met leden van verschillende muzikale niveaus en leeftijden;
• Heeft uitgebreide repertoirekennis en is bereid om in samenwerking met de muziekcommissie een repertoire te selecteren voor concerten;
• Is motiverend en inspirerend;
• Denkt actief mee over de toekomst van het orkest en opleiding binnen de vereniging;
• Heeft een goed gevoel voor het verenigingsleven en is hier actief bij betrokken.

Procedure
Ben jij geïnteresseerd en zie je het als een uitdaging om de nieuwe dirigent van ons fanfareorkest te worden? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV voor 1 mei 2019 naar voorzitter@excelsior-oostzaan.nl.

Binnen twee weken na de sluitingsdatum ontvangen alle kandidaten bericht. In het positieve geval bestaat de verdere procedure uit een persoonlijke gesprek en een of meerdere proefdirecties.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met onze voorzitter, Ruben Hottentot, 06 1086 6486.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Ruben Hottentot via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: voorzitter@excelsior-oostzaan.nl
Telefoonnummer: 06-10866486

Kijk voor meer informatie op de website www.excelsior-oostzaan.nl