Harmonieorkest De Kleine Trompetter zoekt houtblazers – Zuid Holland

Harmonieorkest De Kleine Trompetter is op zoek naar enthousiaste klarinettisten, alt-saxofoons, dwarsfluiten en andere houtblazers, waardoor het orkest beter in balans is en de diverse secties beter tot zijn recht komen. Het orkest bestaat voornamelijk uit muzikanten uit de gemeente Zuidplas, variërend in de leeftijd van 16 tot 70 jaar. Het orkest is opgebouwd uit hout- en koperblazers, slagwerkers en wordt geleid door dirigent Joop Nijholt.

De Kleine Trompetter
De Kleine Trompetter bestaat uit verschillende onderdelen: een harmonie, opleidingsorkest, Slagwerkgroep Afslag 9 en de Slagwerkkidzz. Naast de wekelijkse repetities hebben wij het hele jaar door diverse optredens. Zo zijn wij onder andere te horen tijdens de lampionnenoptocht, koningsdag, de dodenherdenking en de sinterklaasintocht in het dorp. Daarnaast organiseren wij regelmatig concerten met bekende Nederlanders, waardoor wij ondere hebben samengespeeld met Angela Groothuizen, Karin Bloemen, Cor Bakker en Jan Vayne. Dit jaar staat een concert met Pater Moeskroen op het programma. Hierdoor loopt ons muziekrepetoire van klassiek tot modern en van pop tot jazz.

Naar wie zijn wij op zoek?
Momenteel zijn wij hard op zoek naar versterking van de klarinet en saxofoonsecties. Zowel eerste, tweede en derde klarinetisten zijn van harte welkom. Onze driekoppige saxofoonsectie is vooral op zoek naar alt-saxofoons voor de meest ideale balans. Onze dwarsfluiten zoeken vooral versterking in tweede stemmen.

Wij zijn daarbij wel op zoek naar muzikanten met minimaal twee jaar ervaring op het betreffende instrument. Het is van belang dat je bladmuziek kan lezen, het is niet noodzakelijk om ervaring te hebben in een orkest.

Heb je in het verleden een muziekinstrument bespeeld en lijkt het je leuk om je oude hobby weer op te pakken? Wij willen je graag op weg helpen, neem daarvoor contact op via onderstaand adres.

Enthousiast geworden?
Kom een keer kijken bij een wekelijkse repetitie op maandagavond van 19.45-22.00 uur, uitgezonderd feestdagen en zomervakantie (Burgemeester Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen). Daarbij kunt de sfeer proeven en leden kunnen u van alles vertellen over het orkest. Wilt u een keer meespelen ook dat is mogelijk, schuif gezellig aan dan krijgt u gelijk een goed beeld van de muziek die we spelen. Ook met een ander instrument bent u van harte welkom.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Linda van Dam via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: secretaris@dekleinetrompetter.nl
Telefoonnummer: 0180-756731

Kijk voor meer informatie op de website www.dekleinetrompetter.nl