Helmonds Muziek Corps zoekt nieuwe muzikaal leider/dirigent harmonieorkest – Noord-Brabant

Helmonds Muziek Corps is een in alle opzichten gezonde vereniging die bestaat uit een harmonieorkest, een slagwerkensemble, een opleidingsorkest, een jeugd ensemble slagwerk en een pieporkest. De vereniging beschikt over een eigen gebouw, een sterke organisatie en zowel het harmonieorkest als het slagwerkensemble van Helmonds Muziek Corps komen al jaren uit in de eerste divisie. Met straatoptredens en concerten laten wij regelmatig van ons horen in Helmond en de omliggende regio. Het harmonieorkest bestaat uit zo’n 65 muzikanten die elke dinsdag tussen 20 en 22 uur repeteren in het eigen verenigingsgebouw aan de Azalealaan. Op dit moment zoeken wij een nieuwe dirigent voor ons harmonieorkest die tevens muzikaal leider is van de gehele vereniging.

Wie zoeken we?
We zoeken daarmee een muzikaal leider en dirigent die een bijdrage levert aan de continuïteit van de vereniging door muzikaal, sociaal en organisatorisch mensen binnen en buiten de vereniging met elkaar te verbinden.

De toekomstvisie van Helmonds Muziek Corps is vastgesteld. Over 5 à 10 jaar willen wij voor Helmond en de regio (nog steeds) een bloeiende muziekvereniging zijn die op hoog niveau musiceert. De persoon die wij zoeken, werkt ons daar als dirigent van het harmonieorkest en als muzikaal leider van de hele vereniging naartoe. U boeit de muzikanten tijdens de repetities (gestructureerde aanpak, innovatie, repertoirekeuze, inlevingsvermogen,…) om in een gezonde mix van inspanning en ontspanning toe te werken naar mooie concerten die voor zowel muzikanten als toeschouwers aantrekkelijk zijn. Ook de andere geledingen, commissies en het bestuur neemt u desgewenst vanuit uw muzikale expertise op een natuurlijke wijze mee naar dat toekomstplaatje. Uiteraard zijn diploma’s op het gebied van directie en de nodige ervaring vereist (liefst ervaring op Eerste divisie niveau).
Het bestuur heeft een benoemingsadviescommissie (BAC) ingesteld voor de werving. De volgende elementen zijn onderdeel van deze werving:
– een schriftelijke sollicitatie/motivatie met CV;
– een delegatie van de BAC zou indien mogelijk graag komen kijken naar een vereniging waar u nu dirigeert, indien dit niet mogelijk is wordt gekeken naar een passend alternatief;
– een sollicitatiegesprek (deze staan onder voorbehoud gepland op zondag 12 mei 2019);
– een of twee proefdirecties op dinsdagavonden vanaf 21 mei 2019.

Wat bieden we?
Wij bieden uiteraard een overeenkomst en een passende vergoeding die aansluit op de voorliggende uitdaging bij ons prachtige corps.

Vanaf wanneer?
Op 27 augustus 2019 is onze eerste repetitie na de zomervakantie. We streven er naar met ingang van die datum met onze nieuwe dirigent te gaan musiceren.
Wilt u meer informatie?
Dan kunt u telefonisch contact op nemen met
• Wido Bijlmakers, bestuurslid en voorzitter benoemingsadviescommissie 06-23955324
• Peter de Witte, voorzitter Helmonds Muziek Corps 06- 51453093
• Harold Kuyten, vice-voorzitter Helmonds Muziek Corps 06-53586077
• Arie van Houwelingen, voorzitter sectiehoofdenoverleg/lid benoemingsadviescommissie 06-27593619
Meer informatie is te vinden op onze website www.helmondsmuziekcorps.nl, onze toekomstvisie is op te vragen bij ons secretariaat secretariaat@helmondsmuziekcorps.nl en u kunt onze Facebook pagina en ons Instagram account bezoeken.

Wij nodigen u van harte uit te solliciteren!
Uw sollicitatiebrief met CV ontvangen wij graag vóór 5 april op het volgende mailadres: secretariaat@helmondsmuziekcorps.nl t.a.v. Marian van Stiphout. U ontvangt uiterlijk 12 april nader bericht van ons.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Arie van Houwelingen via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: a.houwelingen72@upcmail.nl
Telefoonnummer: 06-27593619

Kijk voor meer informatie op de website www.helmondsmuziekcorps.nl