Instructeur Malletband Stedelijk Orkest Kampen – Overijssel

Profielschets instructeur Malletband Stedelijk Orkest Kampen

Inleiding:
Het Stedelijk Orkest Kampen is een zittend harmonieorkest dat sinds 2017 een nieuwe weg is ingeslagen waarbij wij ons richten op het organiseren van themagerichte concerten met een theatraal tintje en herkenbare en gemakkelijk in het gehoor liggende muziek.
Deze visie is neergezet om zich vernieuwend te onderscheiden en waarbij alles draait om sfeer en beleving voor publiek, maar uiteraard ook voor de muzikant. Men moet zich thuis voelen (zowel publiek als muzikant) waarbij plezier ook een doel op zich is.
Voorbeelden zijn Cirque de Musique in de sporthal (700 toeschouwers) waar we ons 175 jarig bestaan in maart 2018 mochten vieren. Een groots opgezet evenement, waarbij dans, theater, acrobatiek en muziek met succes samenkwamen.
Een jaar later hebben een Garage concert neergezet waarin op een andere wijze (carrousel optreden) het publiek en muzikant weer werden verrast. Tussendoor zetten we andere kleinschaligere visie gerelateerde optredens neer.

De vereniging:
Het Stedelijk Orkest bestaat uit een harmonieorkest, leerlingenorkest, opleidingsorkest, Malletband, en het dweilorkest KEK.

Doelgroep:
De Malletband bestaat momenteel uit een enthousiaste groep, zowel jonge als volwassen leden. De band bestaat uit circa 16 leden met verschillende niveaus.
De repetitieavond is op woensdag van 20:00 tot 21.45 uur in haar eigen gebouw aan het Bolwerk 10 te Kampen.

Doelstelling:
De doelstelling van de Malletband is om op een gezellige, ongedwongen manier samen muziek te maken waarbij er oog is voor ieders talent en niveau.

Optredens:
De Malletband geeft 1 a 2 keer per jaar een thematisch gericht optreden, dit kan gezamenlijk zijn met de andere onderdelen binnen het Stedelijk Orkest, maar het doel is ook om eigen thematische voorstellingen (waaronder wellicht een soort van straat theater acts) te ontwikkelen.

Profielschets:
Van de nieuwe instructeur wordt verwacht dat hij/zij:

De visie onderschrijft en daar op een muzikaal creatieve manier invulling aan weet te geven in samenspraak met de concertcommissie
Kundig en muzikaal leiding kan geven aan de Malletband
Een uitgebreide en gevarieerde repertoirekennis heeft
Initiatief toont en niet bang is een uitdaging aan te gaan
Door kennis, uitstraling, enthousiasme, sociale vaardigheden en discipline in staat is
Muzikanten van diverse niveaus (muzikaal / leeftijd) te binden, iets kan leren en in een goede sfeer met veel plezier samen muziek te laten maken
Meedenkt over ledenwerving en muzikale groei van de Malletband in samenwerking met de Vereniging
Open staat voor samenwerking met de overige onderdelen van de vereniging
Betrokken is bij onze vereniging, een verenigingsmens is
Kan arrangeren (is een pre)

Procedure:
De commissie zal na sollicitatiegesprekken de meest geschikt geachte instructeurs vragen een proefdirectie te geven. Na raadpleging van de Malletband zal de commissie aangeven naar welke kandidaat de voorkeur uitgaat. Een afvaardiging van het bestuur zal de zakelijke kant afhandelen.
Reageren kan tot vrijdag 16 juli door een mail te sturen naar: voorzitter@stedelijkorkest.nl

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Rogier Schrijer via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: voorzitter@stedelijkorkest.nl
Telefoonnummer:

Kijk voor meer informatie op de website https://www.stedelijkorkest.nl