Jong Excelsior zoekt dirigent voor jeugdorkest – Noord-Holland

Vereniging: Jong Excelsior – Amsterdam (Noord-Holland)
Speelniveau: 2e divisie
Repetitie op: vrijdagavond
Voor het jeugdorkest Jong Excelsior te Amsterdam zijn wij op zoek naar een nieuwe dirigent per september 2019.

De vereniging
De missie van Excelsior is om amateurmuzikanten en (jonge) aspirant muzikanten de gelegenheid te bieden om gezamenlijk te musiceren in een inspirerende, plezierige en uitdagende sfeer. Met plezier samen spelen, steeds beter worden, mooie concerten neerzetten en daarmee een dankbaar publiek bedienen, dat zijn onze belangrijkste drijfveren.

Jong Excelsior bestaat sinds 1926 en is hiermee het oudste jeugdorkest van Amsterdam. Het is een harmonieorkest met houtblazers, koperblazers en slagwerkers. Het orkest telt momenteel 20 leden, met een leeftijd van 12 tot 30 jaar. Jong Excelsior musiceert al vele jaren op hoog muzikaal niveau (Tweede Divisie). Het orkest repeteert op vrijdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.

Het orkest geeft jaarlijks gemiddeld vijf concerten. Periodiek gaat Jong Excelsior op studieweekend ergens in Nederland en eens in de vijf jaar gaat het orkest op concertreis naar het buitenland, in de zomer van 2020 staat dit weer op de planning.
Zie voor meer informatie over de vereniging ook de website www.jongexcelsior.nl

Je werkzaamheden
Het jeugdorkest heeft een uitdaging in teruglopende ledenaantallen. Eén van de belangrijkste speerpunten van het beleidsplan van de vereniging is deze ontwikkeling om te draaien. Je gaat een klein, maar fanatiek en betrokken jeugdorkest dirigeren. We verwachten een sturende rol van je als het gaat om de muzikale ambitie voor de komende jaren en de artistieke invulling van de programma’s, maar ook een nauwe samenwerking met het bestuur in de ledenwerving en het formuleren van mogelijke scenario’s voor de toekomst van Jong Excelsior

Opleiding en ervaring
Je hebt een relevante opleiding, zoals HaFa directie of Docent Muziek, ofwel je hebt aantoonbare ervaring met het dirigeren. Ervaring als dirigent van een jeugd- of leerorkest is een pré.

Wij zoeken een dirigent die:
• een stuwende kracht is voor ons jeugdorkest met goede sociale en communicatieve vaardigheden.
• affiniteit heeft met het leiden van een uiteenlopende leeftijdsgroep.
• voor structuur en continuïteit zorgt.
• kan opleiden en coachen.
• de juiste balans vindt tussen ontspanning en ambitie.
• bij voorkeur een netwerk heeft in de Amsterdamse (HaFa) muziekwereld of dit snel wil en kan opbouwen.
• leiderschap en initiatief toont naar het orkest, naar de individuele leden, naar het bestuur maar ook naar externe relaties.

Wij zien graag je CV en toelichting op jouw motivatie tegemoet via voorzitter@jongexcelsior.nl

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Marlies Sikken via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: voorzitter@jongexcelsior.nl
Telefoonnummer:

Kijk voor meer informatie op de website www.jongexcelsior.nl