Kamerkoor Veluwse Cantorij zoekt dirigent – Gelderland

Een dirigentenstokje hebben we al,
nu nog iemand om het over te nemen!

Muziekkring De Veluwse Cantorij zoekt een dirigent die op 18 februari 2019 het stokje kan overnemen van Greet Aanen, onze huidige dirigent.

Wie zijn wij?
De Veluwse Cantorij is een gerenommeerd kamerkoor dat werken uitvoert uit de renaissance, barok en romantiek, maar ook de moderne componisten niet schuwt; Schütz of Mozart kan op het programma staan maar ook Copland of Mäntyjärvi.
Het koor bestaat uit 25 gevorderde zangers, die thuis het repertoire instuderen. De repetities op de maandagavond zijn bedoeld om samen toe te komen aan muziek maken. Luisteren wordt daarbij hoger gewaardeerd dan pogingen om te schitteren binnen het koor of de eigen stemgroep.
Buiten de wekelijkse repetities wordt gewerkt aan stemvorming bij een zangpedagoge.
Het koor heeft inmiddels een lange geschiedenis en daarmee ook een hechte kern van mensen die vaak al wat langer mee doen. Rond die vaste kern is er een beperkte schil van projectzangers.
Meer informatie over het koor vind je op www.veluwsecantorij.nl.

Waaraan denken wij vooral bij een nieuwe dirigent?
o …aan een klik als het gaat om inspiratie.
o …aan verrassing als het gaat om repertoire keuze en muzikale interpretatie.
o …aan vertrouwen in elkaar dat we samen nieuwe muzikale uitdagingen aankunnen.

Wie ben jij?
o Je bent als persoon zowel bevlogen als weloverwogen, je bent gepassioneerd voor muziek en hebt een gedegen muzikale opleiding genoten, niet in de laatste plaats op het terrein van koordirectie.

o Je vindt het zingen van de juiste noten en het treffen van de zuivere toon belangrijk, maar je staat vooral je ‘mannetje’ als het gaat om kennis, achtergronden en interpretatie van de muzikale compositie. Je weet van daaruit nuances aan te brengen in een werk en je weet een koor zo te motiveren dat het die nuances ook hoorbaar maakt.

o Je hebt oog voor de grenzen van een amateurkoor, maar vooral ook voor de mogelijkheden ervan. Je gelooft in een koor met ambitie en voldoende uitdaging voor de zangers. Je neemt daarbij liever een
– berekend- risico, dan dat je kiest voor een minder aansprekende maar foutloze uitvoering.

o Met je brede repertoirekennis weet je in overleg met het koor interessante concertprogramma’s samen te stellen. Jouw didactische, sociale, creatieve en zang-technische vaardigheden zijn onmisbaar om het koor te coachen bij de studie en het te brengen tot een concert-met-een- plus!

o Je hebt ervaring met het dirigeren van een koor en je bent daarbij gericht op samenwerking; je stelt je opbouwend kritisch en flexibel op. Naast koordirectie weet je ook wat het is om muzikale ensembles te dirigeren.

Hoe verder?
Herken jij je in de voorgaande tekst en lijkt het je interessant om nader kennis te maken?
Dan zien we graag je korte motivatie en CV tegemoet. Stuur je gegevens voor 19 november 2018 naar onze voorzitter Luuk Miedema, email dirigent@luukmiedema.nl.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Luuk Miedema via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: dirigent@luukmiedema.nl
Telefoonnummer:

Kijk voor meer informatie op de website www.veluwsecantorij.nl