Koninklijk Erkende Harmonie Concordia Ginneken zoekt nieuwe Dirigent(en) (m/v) – Noord-Brabant

Koninklijk Erkende Harmonie Concordia Ginneken zoekt nieuwe Dirigent(en) (m/v).
Regio: Noord-Brabant
Bandvorm: Harmonie
Niveau: 3e/4 e divisie (Groot orkest)

Harmonie Concordia Ginneken (gemeente Breda) is m.i.v. mei 2019 op zoek naar enthousiaste dirigent(en) (m/v).
Wij zoeken een enthousiast en didactisch vaardig persoon voor het Opstap- en Opleidingsorkest en een kundige stuurman of -vrouw voor de harmonie. Het is ook mogelijk om op beide onderdelen te reageren.

Wie zijn wij
Harmonie Concordia heeft al ruim 140 jaar haar wortels in de Ginnekense gemeenschap.
Het Groot orkest bestaat uit zo’n vijfenvijftig leden. Het is een gemêleerd gezelschap wat leeftijd betreft: van een jaar of tien tot boven de zeventig. “Het is een gezellige en hechte vereniging”, zoals een oud-dirigent het verwoordt.
Hoewel de sfeer informeel is, willen wij wel een prestatie neerzetten met onze optredens.

Het Opleidingsorkest bestaat uit ca. 20 leden. Leerlingen met een HAFA A diploma ondersteund door leden van het Groot orkest. Het is de bedoeling dat de leerlingen na verloop van tijd doorstromen naar dit orkest.

Het Opstaporkest is gestart in februari 2017 en bestaat uit zo’n 10 leden die nog niet zo lang op de muziekschool les hebben. Het doel is om deze beginnende muzikanten samen muziek te leren maken op een aantrekkelijke wijze.

Ook binnen het opleidings- en opstaporkest is een grote variatie in leeftijd.

De drie orkesten repeteren aansluitend op donderdagavond:
Opstaporkest 18.30-19.00 uur
Opleidingsorkest 19.05-20.00 uur
Groot orkest 20.15-22.15 uur.

Harmonie Concordia speelt naast lichte muziek ook klassieke muziek en traditionele harmoniemuziek.
Onze vereniging is erg betrokken bij de Ginnekense gemeenschap met diverse optredens en projecten samen met basisscholen.
Meer informatie vindt u op onze website: www.concordiaginneken.nl.

Wie zoeken wij
Als dirigent bij Harmonie Concordia leid je de repetities en concerten met een natuurlijk overwicht, en lever je een belangrijke bijdrage aan de muzikale ontwikkeling van de drie orkesten.
Je kunt goed overweg met diverse leeftijden en niveauverschillen binnen de Harmonie. Je bent in staat de leden te enthousiasmeren om zo het muzikale niveau verder te laten stijgen. Een goede balans tussen presteren en ontspannen is belangrijk.
Als dirigent neem je zitting in de muziekcommissie en stel je in overleg met hen het repertoire samen. Een goede, open communicatie met bestuur en leden is belangrijk. Er dient structuur te bestaan in de repetities en met name in aanloop naar de diverse uitvoeringen.
Als dirigent heb je aandacht voor het belang van de vereniging binnen de Ginnekense gemeenschap en ben je actief betrokken bij de verschillende verenigingsactiviteiten en samenwerkingsprojecten met scholen.

Uw profiel
• Heeft plezier aan en vaardigheid in het verder motiveren en enthousiasmeren van (amateur) muzikanten en heeft daarbij aandacht voor de noodzakelijke orkestdiscipline.
• Kan goed omgaan met verschillende leeftijden en muzikale niveaus, waarbij plezier en prestatie een prettige balans moeten vormen.
• Is in staat om de vereniging een eigentijds (vernieuwend) imago te geven dat aantrekkelijk is voor nieuwe leden.
• Beschikt over een diploma directie HaFaBra en ervaring als dirigent.
• Beschikt over didactische vaardigheden.

Een repetitiebezoek bij de vereniging waar u nu dirigeert en een proefdirectie kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

Uw CV met motivatie kunt u vóór 15 januari 2019 mailen naar info@concordiaginneken.nl o.v.v. vacature.
Wilt u hierbij tevens aangeven of u belangstelling heeft voor de functie dirigent Opstap- en Opleidingsorkest, voor de functie dirigent Groot orkest of voor beide functies in combinatie.

Heeft u aanvullende vragen of vragen over de sollicitatieprocedure dan kunt u contact opnemen met N. ter Haar Romeny, tel +31(0)653500729.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met N. ter Haar Romeny (Nico) via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: info@concordiaginneken.nl
Telefoonnummer: +31(0)653500729

Kijk voor meer informatie op de website https://www.concordiaginneken.nl/