Koordirigent – Zuid-Holland

Mannenkoor zoekt dirigent (m/v)

Vlaardings Mannenkoor Orpheus is een sfeervol en actief semi-klassiek mannenkoor van een kwalitatief goed niveau. Het koor dat in 2019 haar 115-jarig bestaan vierde, kan terugzien op een lange muzikale traditie zowel in Vlaardingen als landelijk en internationaal.
VMK Orpheus, niet gebonden aan een kerkelijke gezindte, kent een breed repertoire en zingt klassieke koorstukken, opera, operette, kerkelijke en geestelijke liederen; maar ook licht-populaire werken in meerdere talen staan op het repertoire.
Op de repetitieavonden (elke dinsdag) wordt in een gezellige sfeer serieus gestudeerd om tot een goede artistieke prestatie te komen. Dit leidt tot het uitvoeren van of het meewerken aan vijf a zes concerten per jaar waaronder het prestigieuze evenement ‘Uitreiking van de Geuzenpenning’ en het eigen grootse kerstconcert. Ook worden jaarlijks enkele kleinere optredens verzorgd.
In 2018 behaalde VMK Orpheus op de korendag van het KNZV de tweede prijs.
Eind 2020 telt Orpheus 45 zangers, evenwichtig verdeeld over de vier stempartijen.
Orpheus is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Zangverbond (KNZV).
Meer informatie over Vlaardings Mannenkoor Orpheus is te vinden op www.vmko.nl

In verband met het vertrek van onze dirigente per begin november 2020 zijn wij op zoek naar een enthousiaste dirigent(e) die voldoet aan het bijgaande functieprofiel.

Vanwege de actuele veiligheidsmaatregelen in verband met het coronavirus wordt er momenteel niet gerepeteerd. De aanstelling van de nieuwe dirigent(e) vindt plaats aan het begin van de maand waarin de repetities weer worden opgestart of zo spoedig mogelijk daarna.
Het is de intentie de sollicitatiegesprekken te houden in januari 2021. Een proefdirectie maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Sollicitaties inclusief motivering, Curriculum Vitae en liefst ook referenties, kunnen uiterlijk 7 december 2020 per email gericht worden aan de voorzitter van VMK Orpheus, Dhr. Arie K. van der Kooy.
Email: Arievanderkooy@gmail.com

Functieprofiel

Vlaardings Mannenkoor Orpheus zoekt een dirigent(e) die zich enerzijds thuis voelt in het klassieke repertoire en anderzijds wil werken aan vernieuwing en verjonging met betrekking tot liedkeuze en -genre.
De juiste kandidaat herkent zichzelf tevens in het volgende functieprofiel.

De gezochte koordirigent(e)
– is sociaal en verbindend
enthousiast en ambitieus
– werkt vanuit een duidelijke structuur
– speelt piano, liefst ook orgel (i.v.m. repetitiebegeleiding)
– is ruim gemotiveerd om ook oudere amateurzangers te inspireren
– heeft een vakopleiding koordirectie succesvol afgerond
– is bij voorkeur woonachtig < 75 km vanaf Vlaardingen
– ervaring met (mannen)koorzang is een pre

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Arie van der Kooy via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: arievanderkooy@gmail.com
Telefoonnummer:

Kijk voor meer informatie op de website www.vmko.nl