LSKO Collegium Musicum zoekt koordirigent – Zuid-Holland

For English: use this link: https://www.collegiummusicum.nl/choir-conductor-vacancy/]

Leids Studenten Koor en –Orkest Collegium Musicum zoekt per 1 april 2019 een

KOORDIRIGENT (m/v/*)

Na 25 jaar neemt koordirigent Gilles Michels afscheid van LSKO Collegium Musicum (CM). CM is een studentenvereniging die bestaat uit een grootkoor (60-100 zangers van uiteenlopend niveau), een kamerkoor (20-25 gevorderde zangers) en een symfonieorkest. Het orkest staat sinds 2015 onder leiding van Jeppe Moulijn.

Over CM
Als koordirigent van Collegium Musicum ben je elke maandagavond bezig met het instuderen en repeteren van het repertoire van het grootkoor en het kamerkoor. Je leidt het grootkoor en het kamerkoor bij onze concertreeksen in december, maart en juni en op de tweejaarlijkse tournee in Europa. Tijdens tutti-werken sta je ook regelmatig voor het orkest. Daarnaast vergader je maandelijks met het bestuur en overleg je met de orkestdirigent en leden over de keuze van het repertoire. Repertoire voor grootkoor en orkest varieert van muziek uit de klassieke periode tot werken uit de 20ste eeuw. Het kamerkoor zingt werken uit alle stijlperiodes, variërend van vroeg barok tot hedendaags. Enkele voorbeelden van recent geprogrammeerde werken voor grootkoor en orkest zijn The Dream of Gerontius van Elgar, Psalm 42 van Mendelssohn, Ein Deutsches Requiem van Brahms, Chichester Psalms van Bernstein en Die Schöpfung van Haydn.

Naast de eigen concerten draagt Collegium Musicum regelmatig bij aan evenementen van de gemeente Leiden en de universiteit. We zijn een gevestigde naam binnen de stad en laten daar graag ons gezicht zien.

De vereniging wordt bestuurd door een jaarlijks wisselend bestuur dat bestaat uit leden van zowel koor als orkest. Daarnaast is een groot deel van de leden actief in een of meerdere commissies die activiteiten en interne zaken organiseren voor de vereniging. Ieder jaar is er een instroom van 30-50 nieuwe leden. De leden zijn voornamelijk studenten van de Universiteit Leiden tussen de 18 en 30 jaar oud die met veel enthousiasme muziek maken. Gemiddeld zijn leden zo’n 4 jaar lid van CM.

Wat verwachten we?
We zijn op zoek naar iemand die in staat is om zowel beginnende als gevorderde amateurzangers enthousiast te maken voor klassieke muziek, ze te ondersteunen bij het instuderen en begrijpen van de muziek, en met eigen muzikale ideeën de klank van het koor naar een hoger niveau te brengen, daarbij openstaand voor feedback van de leden.

Het volgende vinden we belangrijk:
Je bent (bijna) afgestudeerd in de richting koordirectie, liefst op masterniveau.
Je gaat elke stap van het repetitieproces met plezier en inspiratie door, van het instuderen van de eerste noten tot en met de uitvoering.
Je haalt er plezier uit om zowel beginnende als gevorderde zangers uit te dagen.
Je vindt het leuk om om te gaan met studenten die een passie hebben voor muziek.
Je bent in staat eigen muzikale visie over te brengen aan alle leden.
Je denkt graag mee met de ontwikkeling van de vereniging op lange termijn en hebt eigen, originele ideeën.
Je kunt goed samenwerken met de orkestdirigent en het bestuur.
Je staat open voor feedback en suggesties van leden.

Wat bieden we je?
De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te werken met een groot en jong amateurkoor, een gevorderd kamerkoor en een orkest van hoog amateurniveau.
De mogelijkheid om je eigen muzikale ideeën hoorbaar te maken en uit te voeren in concertlocaties in Leiden, Nederland en Europa.
De gelegenheid om mee te werken aan de muzikale visie van een van de grootste en bekendste muziekverenigingen voor studenten.
Een jonge, actieve en gemotiveerde groep studenten om mee samen te werken in een sociale, positieve werksfeer.
Honorarium en reiskostenvergoeding.

Procedure
Als je interesse hebt in deze functie, stuur dan uiterlijk 7 oktober het volgende naar dirigent@collegiummusicum.nl:
CV
Motivatiebrief
Indien beschikbaar, video-opnames van concerten die je in het verleden hebt gedirigeerd.
Je beschikbaarheid voor een gesprek op onderstaande data.

Na de sluitingsdatum van de vacature laten we je zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een gesprek. Deze gesprekken zullen plaatsvinden op 9, 11, 16 en 18 november. Als tweede ronde zullen er op maandagavonden in december en januari proefdirecties plaatsvinden, waarna we een keuze voor een dirigent maken.

Voor vragen kun je contact opnemen met Pepijn Streng via 06-30591160 of dirigent@collegiummusicum.nl.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met P. Streng via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: dirigent@collegiummusicum.nl
Telefoonnummer:

Kijk voor meer informatie op de website www.collegiummusicum.nl