Muziekvereniging Concordia Waddinxveen is op zoek naar een nieuwe dirigent! – Zuid-Holland

Concordia is het harmonieorkest uit Waddinxveen. Ongeveer 35 muzikanten repeteren iedere donderdagavond van 19:45 tot 22:15 uur en hebben door het jaar heen diverse optredens. De nadruk van het seizoen ligt op het najaars- en het voorjaarsconcert, en daarnaast hebben we nog een aantal optredens tijdens Waddinxveense evenementen (met name in het ‘buiten seizoen’). In ons orkest kom je muzikanten tegen van alle leeftijden, de vereniging zelf heeft zojuist de 120 jaar aangetikt wat we gevierd hebben samen met de Zandprinses.

Wanneer we wel eens op festival gaan, schrijven we ons in voor de 4e divisie maar we gaan muziekwerken uit een hogere divisie zeker niet uit de weg omdat we naast plezier maken ook van een uitdaging tijdens onze repetities houden.

Trots zijn we op het feit dat we al sinds 2003 beschikken over ons eigen clubgebouw ‘de Hoge Noot’ dit hebben we mede voor elkaar gekregen door het groot aantal vrijwilligers binnen de vereniging, want naast musiceren steken we ook graag de handen uit onze mouwen.

Ons opleidingsorkest C-Akkoord willen we ook nog even onder de aandacht brengen. Samen met Harmonie Excelsior Boskoop bereiden we in dat opleidingsorkest onze leerlingen voor op het doorstromen naar het grote orkest.

Wij zoeken
Een enthousiaste dirigent die in september bij de start van seizoen 2018/2019 kan beginnen.

Onze nieuwe dirigent:
• heeft een (bijna) afgeronde opleiding HaFaBra directie;
• beschikt over enige orkestervaring;
• weet tijdens de repetitie een goede balans te houden tussen presteren en plezier en heeft oog voor ieders kwaliteiten;
• beschikt over natuurlijk leiderschap en zet dit in naar het orkest, naar de individuele leden, naar het bestuur, maar ook naar externe relaties;
• is initiatiefrijk en denkt mee over de toekomst van Concordia op de korte en lange termijn;
• is flexibel genoeg om naast de repetitie ook tijd te steken in het adviseren van de muziek- en de concertcommissie;
• inspireert door middel van didactische vaardigheden en is creatief genoeg om na te denken over andere repetitievormen en concerten;
• draait voor het versimpelen van partijen de hand niet om.

Verder is het een pre wanneer je uit de regio komt en kunt arrangeren.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan voor 23 april 2018 een motivatiebrief en CV naar sollicitatie@concordia-waddinxveen.nl onder vermelding van ‘Vacature dirigent Concordia’.

De interviews zullen plaatsvinden op zaterdag 28 april en 12 mei 2018. Voor meer informatie over onze vereniging kun je kijken op www.concordia-waddinxveen.nl of op onze facebookpagina.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Miriam van der Laan via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: sollicitatie@concordia-waddinxveen.nl
Telefoonnummer: 0614708496

Kijk voor meer informatie op de website www.concordia-waddinxveen.nl