Categorieën
Noord-Holland Vacatures

Philharmonisch Orkest Mozart zoekt een nieuwe dirigent m/v – Noord-Holland

Vacature dirigent Philharmonisch Orkest Mozart
Philharmonisch Orkest Mozart in Amsterdam zoekt met ingang van seizoen 2020 – 2021 een enthousiaste en inspirerende dirigent. Wij zijn een gemotiveerd orkest dat houdt van een uitdagende muziekkeuze. Ons repertoire bestaat met name uit klassieke en (vroeg) romantische werken, maar we hebben een brede interesse. Om het orkest verder te laten groeien zijn wij op zoek naar een nieuwe dirigent die met een eigen, persoonlijke aanpak het orkest weet te enthousiasmeren en het beste uit het orkest weet te halen.
Over het orkest
Philharmonisch Orkest Mozart, opgericht in 1878, is het oudste symfonieorkest van Amsterdam. Het orkest heeft een gevarieerde samenstelling met musici van alle leeftijden en bestaat uit gevorderde amateurs en (semi)professionals, die altijd met plezier en enthousiasme spelen.
Jong talent krijgt bij het orkest een kans om als solist met een symfonieorkest op te treden en soms wordt er samengewerkt met een koor. Het orkest zet zich maatschappelijk in door op te treden voor bewoners van een verzorgingshuis.

Wij repeteren op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur in Amsterdam Buitenveldert. De locatie is op loopafstand van de NS/metrostations RAI en Zuid en er is gratis parkeergelegenheid. Onze concerten vinden plaats in Amsterdam en mooie locaties in de omgeving.
Profiel
Als dirigent ben je de leider van het orkest op muzikaal gebied. Je werkt gestructureerd: je weet wat je wilt bereiken met het orkest en kunt hier goed op sturen tijdens de repetitie. Je weet de rode draad door de repetities heen uit te zetten, zonder de details uit het oog te verliezen. Je kunt goed je aandacht verdelen over zowel de secties als individuele spelers en zorgt voor een goede verdeling in de doorlooptijd van een stuk en de wachttijd voor de verschillende secties. Je weet een goede balans te vinden tussen het streven naar het hoogst haalbare muzikale niveau en speelplezier voor iedereen. Je bent een inspirerende leider en kunt de vaart in de repetitie houden.

Het aantal jaren ervaring als dirigent is voor ons minder van belang dan betrokkenheid, inspiratie en creativiteit. Wij zoeken een dirigent om, bij wederzijdse tevredenheid, een duurzame relatie mee aan te gaan.

Verder vragen wij:
● Een diploma orkestdirectie of een aantoonbaar vergelijkbaar niveau;
● Ervaring met het dirigeren van (amateur)symfonieorkesten;
● Goede didactische vaardigheden;
● Ervaring met het samenstellen van interessante programma’s; je hebt een brede repertoirekennis en houdt rekening met de bezetting en het niveau van de musici.
● Aandacht voor het maken van een repetitieschema waarbij rekening wordt gehouden met gastspelers en solisten;
● Visie op het verbeteren van het muzikale niveau van het orkest;
● Goede communicatie met bestuur en commissies;
● Beschikbaarheid op de donderdagavond.
Wij bieden:
● Een betrokken en ambitieuze groep musici die graag muzikaal uitgedaagd wordt;
● Veel vrijheid in het bepalen van de muzikale richting;
● De kans om als vaste dirigent aan de groei van het orkest te werken;
● Een passend honorarium.
Solliciteren
Ben je geïnteresseerd in deze vacature?
Graag horen wij wat je ambities zijn en waar jouw muzikale plannen zich op zullen richten.
Stuur je cv, motivatie en contactgegevens naar mozartorkest@xs4all.nl. Met vragen kun je terecht bij Rita Rondeel via mozartorkest@xs4all.nl of via 06-10871873.
● Reageren kan tot en met 1 november 2019.
● De gesprekken zullen plaatsvinden voor 1 januari 2020.
● De proefdirecties zullen in januari plaatsvinden op de donderdagavond.
● De startdatum is het begin van seizoen 2020-2021

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Rita Rondeel via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: mozartorkest@xs4all.nl
Telefoonnummer: 06-10871873

Kijk voor meer informatie op de website www.mozartorkest.nl