Malletband Capelle aan den IJssel zoekt diverse slagwerkers – Zuid-Holland

De malletband van EMM is een groep die zich richt op het spelen van populaire muziekstukken op slagwerkinstrumenten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zowel melodische- als niet-melodische slagwerkinstrumenten. De melodieën op marimba’s, xylofoons en bells worden ondersteund door drums, pauken en ander ongestemd slagwerk.

Oorspronkelijk waren een drumband, maar hier kwam verandering in toen Peter Bansberg 25 jaar geleden onze dirigent werd. De standaard snaredrums en tenortroms werden vervangen door marimba en vibrafoon. Sinds tien jaar spelen we helemaal niet meer lopend buiten.

Het repertoire is erg afwisselend. Zo hebben we bijvoorbeeld het fusion jazz nummer morning dance van spyro gyra gespeeld, maar ook rock nummers van bijvoorbeeld Queen, Toto en Muse. Daarnaast zijn we ook altijd in voor speciale thema’s zoals de gamemuziek van zelda Dit alles wordt ten gehore gebracht in en om Capelle tijdens allerlei evenementen. Samenwerkingsconcert met andere verenigingen komen ook veel voor en geven vaak een nieuwe dimensie aan het maken van muziek.

Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom dus als je geïnteresseerd bent mail naar info@emmcapelle.nl of kom een keer langs op een woensdagavond. We reperteren wekelijks aan de Capelseweg 120 in Capelle aan den IJssel.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met J. Beijer via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: info@emmcapelle.nl
Telefoonnummer: 06-24273501

Kijk voor meer informatie op de website www.emmcapelle.nl