Slagwerkgroep Capelle zoekt slagwerkers – Zuid Holland

Slagwerkgroep Capelle is op zoek naar enthousiaste slagwerkers die het leuk vinden om met een enthousiaste groep slagwerkers samen te spelen. De groep bestaat voornamelijk uit muzikanten die afkomstig zijn uit Capelle aan den IJssel en omstreken in de leeftijdsgroep van 15 tot 50 jaar.

De muziek wordt gespeeld op ritmisch en melodisch slagwerk, hierbij kun je denken aan de marimba, xylofoon, xylosynth, bells of vibrafoon. Naast het het melodische slagwerk worden onder anderen de pauken, klein slagwerk, het drumstel en diverse soorten troms gebruikt. Alle instrumenten zijn in ons repetitiegebouw aanwezig en kunnen tijdens repetities en optredens gebruikt worden.

Slagwerkgroep Capelle wordt geleid door slagwerkinstructeur Peter Bansberg.

Voor 2017 hebben we de ambitie om de groep nog verder door te laten groeien zodat we nog uitdagender muziek kunnen gaan spelen en we voor nog meer spektakel tijdens onze optredens kunnen zorgen.

Doordat de slagwerkinstructeur zelf partijen kan schrijven zijn de muziekstukken op ieders niveau geschreven en biedt de muziek voor iedere individuele muzikant voldoende uitdaging. Slagwerkgroep Capelle is zeker niet te vergelijken met een traditionele drumband in uniform zoals we deze kennen van veel fanfares.

Op dit moment zijn wij op zoek naar allround slagwerkers die het leuk vinden om op de diverse slagwerkinstrumenten te bespelen. Dat is dan ook meteen de charme van Slagwerkgroep Capelle; je beperkt het niet alleen tot één bepaald instrument maar je wordt breed ingezet op zowel melodisch als ritmisch slagwerk.

Meer over Slagwerkgroep Capelle
Naast de wekelijkse repetities verzorgen we in de regio Capelle diverse optredens en concerten per jaar. We zijn onder anderen te horen tijdens de festiviteiten rondom Koningsdag, de Capelse Cultuurmarkt, De Doelen (Rotterdam), diverse kerstconcerten, festivals en andere feestelijke gelegenheden in de regio.

Het repertoire dat wij spelen is zeer divers en loopt uiteen van Rock, pop, volksmuziek, musical tot filmmuziek dat wordt afgewisseld met spectaculaire slagwerk stukken inclusief showelementen.

Naar wie zijn wij op zoek? 
We zijn op zoek naar allround slagwerkers met minimaal een jaar ervaring op slagwerk. Het is van belang dat je bladmuziek kunt lezen, echter is ervaring binnen een band of slagwerkgroep niet noodzakelijk. Omdat wij van mening zijn dat muzikaliteit voorop moet staan is het niet noodzakelijk om in het bezit te zijn van muziekdiploma’s, graden of certificaten.

Heb je in het verleden een muziekinstrument bespeeld en lijkt het je leuk om je oude hobby weer op te pakken? We helpen je graag op weg en kunnen je zo goed als zeker een plaats in onze slagwerkgroep aanbieden.

Een bezitten van een eigen instrument is niet noodzakelijk, in combinatie met een lidmaatschap zijn er mogelijkheden om een instrument te huren om thuis mee te oefenen.

Procedure
Ben je geïnteresseerd in deze vacature en wil je graag eens een repetitie bijwonen? Je bent van harte welkom om op woensdagavond bij ons binnen te stappen om te komen luisteren en kijken, om zo een indruk van onze slagwerkgroep te krijgen. Onze leden vertellen je graag meer over slagwerk, het lidmaatschap en de diverse optredens die we per jaar verzorgen.

Ook is het mogelijk om een proefrepetitie met ons mee te spelen. Wil je graag een proefrepetitie meespelen dan ben je van harte welkom maar horen we dit wel graag op voorhand via e-mailadres jesse.beyer@petrapereira.nl (slagwerk coördinator). Zo kunnen wij alvast zorgen dat we de bladmuziek voor je klaar hebben liggen.

Voordat je een lidmaatschap aangaat bieden wij de mogelijkheid om een maand  op proef met ons mee te repeteren. Zo kun je een goed beeld krijgen van de slagwerkgroep, de instrumenten, wie wij zijn en hoe onze repetities verlopen. Na deze proefperiode kun je ervoor kiezen om een lidmaatschap aan te gaan, dit kan al vanaf 13,25 euro per maand.

Repetitietijden en locatie
Slagwerkgroep Capelle repeteert wekelijks op woensdagavond van 19:30 uur tot 21:30 aan de Capelseweg 120 (2907XC) te Capelle aan den IJssel, vakanties en feestdagen uitgezonderd.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Jesse Beyer via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: jesse.beyer@petrapereira.nl
Telefoonnummer: 06-24273501