Vacature instructeur Slagwerkgroep – Overijssel

Vacature instructeur slagwerkgroep Harmonie Caecilia Ootmarsum

Algemene gegevens
Harmonie Caecilia uit Ootmarsum is opgericht in 1873 en bestaat uit drie onderdelen:
de slagwerkgroep(ongestemd), jeugdorkest de Notenkrakers en het harmonie orkest. De slagwerkgroep heeft 12 leden, in de leeftijd van 10 tot 65 jaar. Elke dinsdagavond wordt er gerepeteerd in het Damast in Ootmarsum van 20.00 tot ca 21.45 uur. De meeste leden spelen al langer dan tien jaar bij de slagwerkgroep, waardoor er met recht gesproken mag worden van een hechte groep. Het repertoire is een mix tussen traditionele marsen en moderne slagwerk– en percussienummers. De groep zoekt steeds naar manieren om buiten de gebaande paden op te treden. Daarbij valt te denken aan disconummers of een basedrum solo. Naast de diverse solo werken wordt er ook samengewerkt met het harmonie orkest. Dit is veelal ter ondersteuning bij grotere concerten. De slagwerkgroep probeert met nieuwe, originele invalshoeken een zo breed mogelijk publiek te bereiken.

Doelstelling
De slagwerkgroep was vroeger vooral bekend om (lopende) straatoptredens. De laatste jaren heeft zij zich meer ontwikkeld met vooral staande optredens. De ambitie is om in de toekomst beide vormen van optreden vast te houden. Daarbij rekening houdend met de capaciteiten van de leden en met respect voor ieders mogelijkheden. Er is qua niveau een diversiteit aan leden, maar er wordt niet met “rangen en standen” gewerkt en iedereen is gelijk binnen de groep. Het niveau is 2e à 3e divisie.
De groep heeft als doel het plezier hebben in het maken van muziek. Daarbij staat vooral het woord “plezier” vetgedrukt, want dat maakt deze groep zo sterk. Er zijn geen ambities om deel te nemen aan concoursen, wedstrijden, parades, e.d.

Activiteiten
De slagwerkgroep zorgt voor muzikale ondersteuning bij tal van binnen- en buitenactiviteiten in de plaats Ootmarsum in het bijzonder, al dan niet samen met het orkest. Daarnaast organiseert de vereniging ieder jaar zelf een aantal activiteiten en optredens. Van het inhalen van Sinterklaas en de Dodenherdenking tot het vereniging brede jaarconcert en een slagwerkavond waar diverse regionale slagwerkgroepen komen optreden en het een groot slagwerk evenement wordt.

Profielschets
Van de nieuwe instructeur wordt verwacht dat hij of zij:
op dinsdagavond beschikbaar is;
– aantoonbare ervaring en kunde bezit (liefst de benodigde diploma’s);
– een uitgebreide en gevarieerde repertoirekennis heeft;
– initiatief toont;
– geduld heeft en met jeugdige leden kan omgaan;
– probeert iedereen muzikaal uit te dagen, met respect voor ieders mogelijkheden en
ambities;
– een natuurlijk en betrokken leider is, die door zijn of haar enthousiasme in staat is de
groep
te inspireren en uit te dagen;
– de nodige dosis humor bezit;
– in overleg met de leden van de slagwerkgroep en de muziekcommissie een aantrekkelijk
repertoire kan samenstellen;
– meedenkt over ledenwerving en groei van de slagwerkgroep;
– actief afstemming zoekt met alle onderdelen van de vereniging;
– betrokkenheid tonen bij nevenactiviteiten van de vereniging zoals de jaarlijkse
BBQ en feestavond.

Procedure
Voor de zoektocht naar een nieuwe instructeur is een commissie in het leven geroepen. Deze bestaat uit twee bestuursleden en drie spelende leden van de slagwerkgroep. Zij selecteert aan de hand van de motivatiebrieven een aantal kandidaten voor een oriënterend gesprek. De meest geschikt geachte kandidaten worden gevraagd een proefrepetitie te geven. Deze worden waarschijnlijk op 4 en 11 juni 2019 gehouden. Na raadpleging bij de leden van de slagwerkgroep, bepaalt de commissie naar welke kandidaat de voorkeur uitgaat. Het streven is om de procedure op 1 juli afgerond te hebben, zodat benoeming per 1 september 2019 kan plaats vinden.

Solliciteren
Sollicitaties kunnen gestuurd worden naar krekers@telfortglasvezel.nl. Dit kan tot uiterlijk 26 april 2019. Als extra opdracht graag de eigen Top-3 slagwerk nummers benoemen die u geschikt acht voor onze slagwerkgroep met daarbij ook de motivatie waarom dit zulke bijzondere stukken zijn.

Met muzikale groet,

Koen Rekers namens bestuur en sollicitatiecommissie
(06-28416125, na 18.00u)

Harmonie Caecilia uit Ootmarsum

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met K. Rekers via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: krekers@telfortglasvezel.nl
Telefoonnummer: 0628416125

Kijk voor meer informatie op de website https://www.hcoootmarsum.nl