Vacature kerkmusicus/ organist – Gelderland

Als Protestantse Gemeente Heumen willen wij een gemeente van Christus zijn, gastvrij en eigenzinnig. We delen verhalen, liederen, in lief en leed, als inspiratie voor leven en samenleven. We willen een eigen kleur aan het kerkzijn geven. Muziek speelt een belangrijke rol als communicatiemiddel in de vieringen van onze pluriforme gemeente. Daarom zijn wij op zoek naar een

Inspirerende musicus-organist (0,1 fte)

Wat ga je doen?
Je stimuleert de gemeentezang van onze oecumenisch-protestantse gemeente: met een breed scala aan kerkmuziek, zowel het klassieke werk als aansprekende nieuwe muziek voor jongeren. Je houdt je bezig met de begeleiding van de gemeentezang en de muziekgroep en op termijn is er de mogelijkheid leiding te geven aan de cantorij. Je draagt bij aan de voorbereidingen van bijzondere vieringen, in samenwerking met de voorganger en voorbereidingsgroep.

Wat vragen wij?
– Een kerkmusicus-organist (m/v) die een conservatoriumopleiding heeft afgerond, liefst PKN bevoegdheidsniveau II
– Het begeleiden van erediensten op orgel en/of piano.
– Gevoel voor de samenhang van tekst en muziek.
– Goed kunnen communiceren met de voorganger, muzikale medewerkers en de hele gemeente.
– Op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen op het gebied van kerkmuziek en dat met enthousiasme over kunnen dragen aan de gemeente.
– Zowel kerkmuziek, klassiek werk als aansprekende nieuwe muziek voor jongeren willen bieden.
– Het ondersteunen van onze instrumentale begeleidingsgroep met muzikale input.

Wat bieden wij?
Een aanstelling voor twee jaar, met een proeftijd van een maand. Inschaling en bezoldiging vindt plaats volgens de richtlijnen van de Protestantse Kerk in Nederland. Een vaste aanstelling is mogelijk.

Solliciteren?
Doordat onze voorgaande kerkmusicus-organist al enige tijd met pensioen is hopen wij op korte termijn invulling te kunnen geven aan de vacature. De reactietermijn loopt tot 25 oktober. Op een ingestuurde sollicitatie zal zeker eerder gereageerd worden.

Meer weten?
Stuur de vraag en/of je CV naar mevrouw Susan Buijzert-Hordijk, de scriba: scriba@pknheumen.nl. Bekijk ook vooral onze website: www.pknheumen.nl.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Susan Buijzert-Hordijk via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: scriba@pknheumen.nl
Telefoonnummer:

Kijk voor meer informatie op de website www.pknheumen.nl