Vocal Group Musilon zoekt dirigent – Overijssel

DIRIGENT VOCAL GROUP (M/V)
Gemengd studentenkoor ‘’Vocal Group Musilon’’ van de Universiteit Twente is op zoek naar een dirigent(e) voor repetities op maandagavond en minimaal drie concerten per jaar.
De functie is per 6 september 2021 beschikbaar. De deadline voor aanmelden is 30 juni.

DE VERENIGING
Musilon is de gemengde vocal group van de Universiteit Twente met ongeveer 50 leden en een uiteenlopend repertoire met onder andere pop, jazz en musical. Musilon staat open voor studenten en medewerkers van de UT die willen zingen (met of zonder ervaring), maar is niet bang voor spannende akkoorden en verrassende arrangementen. Het is een enthousiast en gezellig koor, waarvan de leden ook buiten het zingen veel met elkaar omgaan. Daarnaast is Musilon een internationaal koor wat betekent dat de voertaal binnen de vereniging Engels is.
Wij repeteren op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur in de Vrijhof op de Universiteit Twente. Onze repetities zijn er op gericht om het repertoire in te studeren zodat wij op twee momenten per jaar concerten kunnen geven; in december en juni. Hiernaast gaan wij twee keer per jaar op studieweekend, waar ook gerepeteerd wordt. Wij hebben ook andere activiteiten, zoals deelname aan de Prismare korendag en Amusing Hengelo.
Zie ook: www.musilon.utwente.nl.

Musilon tijdens corona
De aanname is dat de repetities weer fysiek zullen zijn, wanneer deze functie vervuld is. Verder is het goed om te weten dat Musilon tijdens de lockdown actief is gebleven. Musilon heeft een paar verschillende vormen van online repetities geprobeerd. Wanneer toegestaan heeft Musilon een hybride repetitie gerepeteerd waarbij een deel van het koor fysiek aanwezig was en de rest een livestream van de repetitie thuis volgde. Momenteel repeteert Musilon wekelijks met Jamulus.

Musilon maakte ook een videoconcert in plaats van ons normale winterconcert. Deze video bestond uit enkele video-opnames van nummers van eerdere concerten en enkele nieuwe nummers die leden afzonderlijk van elkaar hadden opgenomen. Op dit moment werken we naar een zomervideoconcert toe met nieuwe nummers die leden weer apart opnemen.

GEWENSTE KWALITEITEN
De kandidaat:
– Heeft een afgeronde HBO-opleiding tot koordirigent (of vergelijkbaar niveau).
– Heeft ervaring met repetities en directie van vier- tot zesstemmige koorstukken met een repertoire van lichte muziek (pop, jazz, close harmony).
– Heeft aandacht voor samenklank, dynamiek, articulatie, uitspraak, tekstbeleving en ritme.
– Kan het koor op de piano begeleiden tijdens repetities en bij voorkeur tijdens concerten.
– Heeft ervaring met doceren van zangtechniek (o.a. het geven van een goede warming-up).
– Is energiek, enthousiast en heeft overwicht.
– Motiveert het koor om het beste uit zichzelf te halen.
– Heeft affiniteit met studenten.
– Kan omgaan met frequente ledenwisselingen.
– Heeft een redelijk niveau van Engels, daar de repetities ook in het Engels zullen plaatsvinden.
– Communiceert gemakkelijk met leden en bestuur.

SOLLICITEREN
De Universiteit werkt met zelfstandige ondernemers (ZZP-ers) middels een modelovereenkomst. De contractafspraken lopen via Culture & Events van de Universiteit Twente.

Schriftelijke reacties met C.V. kunnen gestuurd worden naar sollicitaties@musilon.utwente.nl. Kandidaten zullen na een positief kennismakingsgesprek een gedeelte van een repetitie werken met het koor.

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met het bestuur van Musilon. Vragen over contractvorm en vergoeding kunt u stellen aan Culture & Events. Beiden zijn te bereiken via sollicitaties@musilon.utwente.nl.

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met Arthur Kramer via onderstaande contactgegevens:

E-mailadres: sollicitaties@musilon.utwente.nl
Telefoonnummer: